Το θεατρικό παιχνίδι συνδυάζει το παιχνίδι με τη μάθηση. Αναπτύσσει δεξιότητες όπως η συγκέντρωση, η φαντασία και η συνεργασία.

Οι μαθητές θα καλλιεργήσουν την επικοινωνιακή τους ικανότητα, θα αλληλεπιδράσουν με τον κόσμο γύρω τους παίζοντας και αυτοσχεδιάζοντας .

Η προσέγγιση της ποιητικής δημιουργίας, μέσω τεχνικών παιγνιοθεραπείας – δραματοθεραπείας, αυτοσχεδιασμών, παρατήρησης και έρευνας θα προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με έναν δικό τους μοναδικό τρόπο στον κόσμο των χρωμάτων, των συναισθημάτων, της μουσικότητας, μέσα σε ένα περιβάλλον αποδοχής και ελευθερίας.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι μικροί πρωταγωνιστές θα παρουσιάσουν δρώμενο που θα αποτυπώνει την βιωματική τους επαφή με την ποιητική έκφραση.

Ο Όμιλος θεατρικού παιχνιδιού θα προσεγγίσει φέτος λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα που προσεγγίζουν την έννοια της Πατρίδας, τις διαφορετικές εκδοχές της (τόπος καταγωγής, παιδική ηλικία, πνευματική πατρίδα) και τη σημασία της στις ζωές των ανθρώπων. Τις πολλαπλές της  σχέσεις με τον κόσμο των συναισθημάτων, την αγάπη και τη νοσταλγία για αυτήν, ιδιαίτερα την χαμένη πατρίδα, σε μια εποχή που η μετανάστευση και η προσφυγιά κυριαρχούν στην καθημερινότητα ολόκληρου του πλανήτη.

Τάξεις που μπορούν να συμμετέχουν: Γ’, Δ’, Ε’, Στ’

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Ματίνα Ντούσκου, Σοφία Λιακοπούλου (Τρίτη 14:10 ? 15:30)