Είμαστε διαφορετικοί; Ας γνωριστούμε καλύτερα!

Οι μαθητές και οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί κ. Ειρήνη-Πασκουαλίτα Κότσιφα και κ. Άννα Κορακή υποδέχτηκαν στις 7 Δεκεμβρίου την κ. Μ. Ψαλλιδάκου, Δ/ντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αυτιστικών Πειραιά, στο πλαίσιο των δράσεων της Δ΄ τάξης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Αφορμή για τη συζήτηση και δραστηριότητες στάθηκε το βιβλίο της κ. Ψαλλιδάκου «Τα δάκρυα του νερόδρακου», ενός μικρού νερόδρακου που έκανε την αδυναμία του δύναμη για τον τόπο του σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο του.

Την Τετάρτη 3/3/21, επισκέφθηκαν την ψηφιακή τάξη του Δ2 η Δ/ντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αυτιστικών Πειραιά κα Μαντώ Ψαλλιδάκου και  η εκπαιδευτικός του σχολείου κα Δώρα Πούλου, για να συζητήσουν τρόπους επικοινωνίας μεταξύ κωφών, βαρήκοων και ακουόντων.

Στόχοι της επίσκεψης αυτής μεταξύ άλλων, η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η εξάλειψη στερεοτύπων.

Στη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές, παρακολούθησαν σχετικά βίντεο, διατύπωσαν ερωτήματα, έπαιξαν παιχνίδια παντομίμας, είπαν το όνομά τους χρησιμοποιώντας το αλφάβητο στη νοηματική, βρήκαν το νοηματικό τους όνομα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος  «Είμαστε διαφορετικοί; Ας γνωριστούμε καλύτερα!» που πραγματοποιείται από τους μαθητές και τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς του προγράμματος για το Δ2΄ κ. Άννα Κορακή, κ. Αγγελική Θεοδόση και κ. Ματίνα Μαράθου.

Ευχαριστούμε την κα Μαντώ Ψαλλιδάκου, Δ/ντρια του Ειδικού Σχολείου Αυτιστικών Πειραιά για τη συνεργασία και την υποστήριξή της στις εκπαιδευτικές προσπάθειες και δημιουργικές ανησυχίες μας.

Leave a Reply