Δράσεις Φιλαναγνωσίας

Την Παρασκευή 5/3/21, 18:00-19:00 οι μαθητές και η εκπαιδευτικός κ. Άννα Κορακή, υπεύθυνη του Ομίλου Φιλαναγνωσίας, υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά στην ψηφιακή τάξη τους την κ. Μαριέττα Κόντου, συγγραφέα του βιβλίου «Φτου ξελύπη», εκδόσεις Μεταίχμιο. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τη συγγραφέα ειδικά για το περιεχόμενο του βιβλίου που διάβασαν, καθώς και για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος σχετικά με τη συγγραφή, έκδοση και θεματολογία ενός βιβλίου. Οι μαθητές δώρισαν στη συγγραφέα τις εικονογραφημένες ιστορίες τους ενώ η ίδια η συγγραφέας έστειλε την επόμενη ημέρα την ανατροφοδότησή της σε κάθε μαθητή ξεχωριστά, ενώ ευχαρίστησε την κ. Κορακή με το ακόλουθο μήνυμα:

Αγαπητή κ. Κορακή,

απόλαυσα τη συνάντησή μου με τα παιδιά όσο δε φαντάζεστε!

Σας στέλνω λίγα λόγια για την κάθε ιστορία και δηλώνω μεγάλη θαυμάστρια όλων σας!

Τις ευχές μου για καλή δύναμη στο πολύτιμο έργο σας και την εκτίμησή μου για την πραγματική υπέρβαση σε τόσο δύσκολους καιρούς…

Φιλικά

Κόντου Μαριέττα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί της Σχολικής Βιβλιοθήκης και του Όμιλου Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας, κ. Ματίνα Ντούσκου και κ. Άννα Κορακή διοργάνωσαν εβδομαδιαίες εξ αποστάσεως δράσεις για τους μαθητές των σχολείων μας. Οι δράσεις λειτουργούν συμπληρωματικά στις διδακτικές ενέργειες των εκπαιδευτικών του σχολείου μας με στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας. Το πρόγραμμα των δράσεων καθώς και τα βιβλία που διαβάστηκαν για κάθε τάξη ήταν τα εξής:

Τρίτη 30/3/21, 11:00 – 12:30,  Γ’ – Δ’ τάξεις, «Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους», Νικόλας Ανδρικόπουλος

Πέμπτη 1/4/21, 11:00 – 12:30,  Ε’ – ΣΤ’ τάξεις, «Ονειροφύλακες», Αγγελική Δαρλάση

Πέμπτη 2/4/21 11:00 – 12:30,  Α΄- Β΄ τάξεις, «Η τελεία», Peter H. Reynolds

Η συμμετοχή των μαθητών  ήταν προαιρετική. Η δράση στέφθηκε με επιτυχία αφού 126 μαθητές των σχολείων μας εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους με την ενθουσιώδη και ενεργή συμμετοχή τους στις φιλαναγνωστικές δραστηριότητες του προγράμματος.

Leave a Reply