ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»

Το σχολείο μας συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υ.Π.ΕΝ. με τίτλο «Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας για το σχολικό έτος 2021-2022.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου την Τετάρτη 1η Ιούνιου 2022 σχετική δράση, με τη συμμετοχή των μαθητών της Δ’ και Ε’ τάξης. Υποδεχτήκαμε τον Ολυμπιονίκη της πετοσφαίρισης κ. Βασίλη Κουρνέτα, ο οποίος έκανε μία σύντομη αναφορά στην αξία της προσπάθειας, της ομαδικότητας και του πρωταθλητισμού. Μέσα από μια ολιγόλεπτη παρουσίαση PowerPoint, συζήτησε με τους μαθητές για το θέμα της ανακύκλωσης και τη διαλογή των απορριμμάτων και τους ανέλυσε τον τρόπο που θα συμμετέχουν στην εν λόγω δράση. Στη συνέχεια, τα παιδιά βγήκαν στον προαύλιο χώρο και χωρίστηκαν σε ομάδες (σχηματίζοντας σειρές, το ένα πίσω από το άλλο, ανά τμήμα). Σε μία λογική από τα παιδιά απόσταση είχαν τοποθετηθεί δύο κάδοι  (ένας κίτρινος κι ένας μπλε), ενώ αριστερά της κάθε ομάδας τοποθετήθηκε από μία μεγάλη τσάντα με καθαρά, αχρησιμοποίητα, ανακυκλώσιμα υλικά/απορρίμματα που συνήθως υπάρχουν στον χώρο του σχολείου. Σφυρίζοντας, ο Ολυμπιονίκης έδωσε το σήμα έναρξης του «πρωταθλήματος»: Ποιας ομάδας οι παίχτες θα αδειάσουν πρώτα την κούτα τους διαλέγοντας σε ποιον κάδο θα ρίξουν μέσα το υλικό που έχουν στο χέρι τους; Δεν μετρήσαμε τα λάθη. Στόχος μας ήταν να μάθουμε. Η ομάδα της οποίας η κούτα άδειασε πρώτη ήταν η νικήτρια. Όλα τα παιδιά πήραν ως  «μετάλλιο» την κονκάρδα του πρωταθλητή ανακύκλωσης.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του Υπουργείου που συνόδευε τον Ολυμπιονίκη παρέδωσε στο σχολείο τσάντες (κίτρινες και μπλε), σχετικές αφίσες και ετήσια προγράμματα με σκοπό να δημιουργηθούν μικρές γωνιές ανακύκλωσης σε κάθε αίθουσα του σχολείου.

Leave a Reply