eTwinning Project: ΟΛΙΓΟΘΕΣΙΑ ΡΑΛΛΕΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Kατά το φετινό σχολικό έτος 2021 – 2022 το Μονοθέσιο & το Τριθέσιο  των Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Πειραιά δημιούργησαν και  συμμετέχουν σε ένα Δίκτυο Ολιγοθέσιων Σχολείων,  μέσω ενός προγράμματος eTwinning με τίτλο  «Το σχολείο μας – ο τόπος μας».

Το συγκεκριμένο δίκτυο πλαισίωσαν με τη συμμετοχή τους ολιγοθέσια σχολεία από την Ξάνθη, την Πάτρα και την Αθήνα. Σκοπός της συνεργασίας μας ήταν η επικοινωνία και η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών που ζουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα (π.χ. σε απομακρυσμένα μέρη) αλλά και η γνωριμία με την πολιτιστική κληρονομιά των διαφόρων τόπων, με την αξιοποίηση ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων.

Το πρόγραμμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί. Τα παιδιά γνωρίστηκαν διαδικτυακά, παρουσίασαν με ηλεκτρονικά εργαλεία τον τόπο τους και αντάλλαξαν εμπειρίες σχετικά με τη σχολική ζωή του κάθε τόπου.

Το πρόγραμμα για φέτος έκλεισε  με μια συνάντηση-εκδρομή με το ολιγοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας για την ανθρώπινη επαφή των παιδιών με τους διαδικτυακούς φίλους τους, με τη συνοδεία γονέων ή κηδεμόνων των μικρών μας μαθητών.

Η συνάντηση έγινε στο μέσο περίπου της απόστασης Πειραιά -Πάτρας, στο δάσος του Πευκιά, στο Ξυλόκαστρο. Παιδιά και εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν, συμμετείχαν σε οργανωμένα παιχνίδια γνωριμίας και ψυχαγωγίας ανά τάξεις, έκαναν πικ-νικ και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη σχολική χρονιά!

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΘΕΣΙΟΥ ΤΩΝ ΡΑΛΛΕΙΩΝ ΠΕΙ.Σ.



Leave a Reply