ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση για γονείς των Ραλλείων, του 16ου Πειραματικού Σχολείου Λαμίας και του 1ου και 2ου Πειραματικού Σχολείου Ρόδου, με θέμα την Οριοθέτηση των παιδιών. Η εν λόγω ημερίδα εντάσσεται στον Άξονα «Σχολείο-Γονείς».

Τα όρια δεν είναι τιμωρία. Δεν είναι φωνές. Δεν είναι ερωτήσεις. Τα όρια είναι ηγεσία. Ο γονιός-ηγέτης δίνει το σωστό παράδειγμα. Προστατεύει και φροντίζει μέσα από τα όρια.

Εισηγητές ήταν ο Δρ Χρίστος Μαρκαντώνης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70 και Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας, με θέμα «Παιδί και όρια. Η οριοθέτηση και η σημασία της» και η κ. Βασιλική Αλβέρτη, Προϊσταμένη του ΚΕΔΑΣΥ Φθιώτιδας, με θέμα «Τα όρια ως τεχνική διαπαιδαγώγησης».

«Τι μπορεί να θεωρηθεί όριο?», «Τι κάνουμε όταν το παιδί δεν πειθαρχεί στα όρια που έχουμε θέσει ως γονείς;», «Μπορεί το σχολείο να επιβάλλει ”όρια” σε μαθητές που δεν είναι οριοθετημένοι;» είναι μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους γονείς και απαντήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Leave a Reply