ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Οι μαθητές/μαθήτριες του Ομίλου Ρητορικής του σχολείου μας, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Αργυρώ Μπουρού, συμμετείχαν στο 5o Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης για μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Λόγος για μαγευτικές ιστορίες: Μιλώντας με τα παραμύθια, μιλώντας για τα παραμύθια», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαϊου 2023 στον χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τη συμμετοχή 257 μαθητών και μαθητριών από 35 σχολεία από όλη την Αττική. Μια γιορτή του λόγου, ένας μαραθώνιος λόγου, μια πνοή πολιτισμού σε έναν χώρο πολιτισμού, που έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να εκφραστούν δημόσια, να μεταδώσουν νοήματα μέσα από τη μεγαλόφωνη ανάγνωση παραμυθιών, να μιλήσουν αυθόρμητα και να αφηγηθούν δικές τους ιστορίες, να επιχειρηματολογήσουν ως ήρωες παραμυθιών και να ανταλλάξουν επιχειρήματα σε δίκες παραμυθιών!

2023: ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΤΙΚΕΤΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ETWINNING SCHOOL

Για τρίτη συνεχόμενη φορά, το 1ο Δωδεκαθέσιο των Ραλλείων Πειραματικών Σχολείων βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα eTwinning School 2023-2024. Η διάκριση αυτή αποτελεί ένα σπουδαίο επίτευγμα της ομάδας eTwinning του σχολείου μας. Η επίσημη ανακοίνωση θα δημοσιευθεί σύντομα στην Ευρωπαϊκή Σχολική Εκπαιδευτική Πλατφόρμα και σε άλλα κανάλια ειδήσεων του eTwinning και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΕΠΑΙΝΟΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΤΑ ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΑ”

Συγχαρητήρια στις επτά μαθήτριες του σχολείου μας οι οποίες απέσπασαν έπαινο διάκρισης στα βραβεία Γουλανδρή με θέμα «Τα αγριολούλουδα».

Στα διαγωνισμό συμμετείχαν 1600 μαθητές από 144 σχολεία όλης της χώρας και οι επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούνταν από οχτώ μέλη , τέσσερις εικαστικούς και τέσσερα μέλη του μουσείου.

Τα έργα των μαθητών πραγματοποιήθηκαν στο μάθημα των εικαστικών ή με τη καθοδήγηση της καθηγήτριας στον ελεύθερο χρόνο τους.

Τα έργα με τα οποία οι μαθητές πήραν μέρος στον διαγωνισμό μπορείτε να δείτε εδώ:

http://ralleioeikastika.blogspot.com/2021/02/blog-post.html?m=1

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ EUROPEAN SCHOOL RADIO

Στο ξημέρωμα του εορτασμού των 200 χρόνων από τον ξεσηκωμό του ελληνικού λαού για την πολυπόθητη ελευθερία, εμείς, 23 μικροί επαναστάτες μαθητές και μαθήτριες από το τμήμα Γ1΄του σχολείου μας ενώσαμε το συγγραφικό μας ταλέντο και την αγάπη μας για το τραγούδι και τη μουσική και δημιουργήσαμε, μαζί με τους εκπαιδευτικούς μας (Καρανταϊρη Ξανθή και Παπά Νείλο) ένα τραγούδι με τίτλο «200 χρόνια Ελευθερίας». Μέσα από το τραγούδι μας θέλουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα πως οι Έλληνες στα δύσκολα παραμένουμε ενωμένοι και δυνατοί, θυμίζοντας και στους μεγάλους να μη πάψουν ποτέ να πιστεύουν στην αλληλεγγύη και στην ισότητα.  

Το τραγούδι αυτό συμμετέχοντας στον διαγωνισμό «Κάντο ν΄ ακουστεί» του European School Radio, απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία του κοινού. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «από το εγώ στο εμείς». Ακολουθεί η παρουσίαση του στο κρατικό κανάλι της ΕΤ3, το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 και ώρα 10.00 π.μ.

Για το βίντεο του τραγουδιού πατήστε εδώ.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ BRAVO SCHOOLS

Και φέτος το Bravo Schools 2021, ο Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία. 342 σχολικές τάξεις με 867 συμμετοχές σε εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα, μαθητικές δημιουργίες και δράσεις συνεργασίας, από 30.000 και πλέον μαθητές, ενώ 42.000 ενεργοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στα μηνύματα των παιδιών και συμμετείχαν στην ανοιχτή ψηφοφορία των κατατιθέμενων εργασιών.

Η συμμετοχή του σχολείου μας στο Bravo Schools 2021 μας εντάσσει στο διεθνές σχολικό δίκτυο του World’s Largest Lesson και στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους in Αction SDGs Schools Club. Συγκεκριμένα, οι μαθητές του τμήματος Ε2, με συντονιστές την εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας Ρέλλια Μαρία και τον Δάσκαλο της τάξης Νικολόπουλο Χρήστο, συμμετείχαν στον διαγωνισμό και έλαβαν τιμητική διάκριση στην κατηγορία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (Εφαρμοσμένο Σενάριο -Καινοτόμο Πρόγραμμα) για τη δράση Nature is our home: Climate Change – Let’s Get Green Again!

H σηματοδότηση ένταξης του σχολείου μας στο in Αction SDGs Schools Club καθώς και τo σήμα του Πρεσβευτή των 17 Παγκόσμιων Στόχων:

ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΤΙΚΕΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ eTwinning

Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις ετικέτες ποιότητας eTwinning (εθνικές και ευρωπαϊκές) που έχουν απονεμηθεί στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για ευρωπαϊκές σχολικές συμπράξεις eTwinning που έχουν εκπονήσει με τους μαθητές μας.

2020: ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΤΙΚΕΤΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ETWINNING SCHOOL

Το 1ο Δωδεκαθέσιο των Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων ανήκει για δεύτερη φορά ανάμεσα στα 2139 σχολεία που διακρίθηκαν ως Σχολεία eTwinning (eTwinning Schools) για το σχολικό έτος 2020-1021. Η νέα διάκριση είναι, για άλλη μια φορά, το επιστέγασμα της δημιουργικότητας και της συνεργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών.

2019: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ “ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ”

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Αρχείο της ΕΡΤ Α.Ε. απονέμουν το 1ο Βραβείο Δραματοποιημένης Ταινίας στην κατηγορία ταινίας μικρού μήκους Δημοτικών στα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πειραιά για τη συμμετοχή τους στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας “Τα Σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ” (Δεκέμβριος 2019).

2019: IKYΑΠΟΝΟΜΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΓΛΩΣΣΩΝ 2017

Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων για τη Δράση «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2017» και της αξιολόγησης των υποβληθέντων προγραμμάτων διδασκαλίας και εκμάθησης ξένων γλωσσών, η Εθνική Μονάδα Erasmus+ απένειμε έπαινο στα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πειραιά και την εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας Μαρία Ρέλλια για τη συμμετοχή στην Εθνική Πρόσκληση «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2017» έχοντας λάβει την τρίτη καλύτερη βαθμολογία για τη δράση “CLILing Mythology”.

Τελετή Απονομής Ευρωπαϊκού Σήματος Γλωσσών 2017 – Απονομή 10.6.2019

2018: ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΤΙΚΕΤΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ETWINNING SCHOOL

Το 1ο Δωδεκαθέσιο των Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Πειραιά ανήκει στα 1217 σχολεία, στα οποία απονεμήθηκε η Ετικέτα Σχολείου eTwinning (eTwinning Schools) 2018-2019, μετά από μία διαδικασία σε δύο φάσεις.

2017: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ”

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Δημιουργίας “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ” για μαθητές Α/θμιας Εκπαίδευσης, απονέμουν εύφημο μνεία στην ταινία “Μωρά στα ροζ, μωρά στα μπλε” στα Ράλλεια ΠΕΙ.Σ. Πειραιά για την πρωτοτυπία της ιδέας.

Για να δείτε το video πατήστε εδώ.

2016: “ΕΦΤΑ” & ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΦΡΟΝΤΙΔΑ” – ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ “ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ”

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Πειραιά “εΦτά” και ο Σύλλογος “Φροντίδα” απονέμουν στα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πειραιά έπαινο για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα “Ζωγραφίζω το δικό μου Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι!” (Δεκέμβριος 2016)

2016: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΕΠΑΙΝΟΣ “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”

Το Τμήμα Φυσικής και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, απονέμουν Έπαινο στον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς των Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων για τη συμμετοχή μαθητών Ε’ και Στ’ Τάξης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού “Αριστοτέλης” 2016. (Μάρτιος 2016).

2015: ΙΕΠ – ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Στο πλαίσιο πρόσκλησης για εκπόνηση και υποβολή ψηφιακών διδακτικών σεναρίων από τους εκπαιδευτικούς στα γνωστικά αντικείμενα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απονεμήθηκε στην εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας Μαρία Ρέλλια βραβείο βέλτιστου διδακτικού σεναρίου με τίτλο «Saving our planet: Μια διδακτική προσέγγιση με τη χρήση ΤΠΕ στο μάθημα των Αγγλικών για την ανάπτυξη της Πολλαπλής Νοημοσύνης». Το σενάριο βασίστηκε σε πρόταση διδασκαλίας που εκπονήθηκε στη Δ’ Τάξη των Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων.

Για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, πατήστε εδώ.

Για να δείτε το βραβευμένο εκπαιδευτικό σενάριο, πατήστε εδώ.

2014: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ»

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ & ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ

3η ΘΕΣΗ

Στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» που διοργάνωσε το Βρετανικό Συμβούλιο και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας,  μία από τις ομάδες της τάξης Στ2 του σχολείου μας, αποτελούμενη από τους: Αγαπητάκη Γιάννη, Καλαβρέζο Κωνσταντίνο, Κωνσταντινίδη Παναγιώτη, Παπαγεωργίου Φώτη, Στεργίου Μάριο και Φωτίου Άγγελο, κατέλαβε την τρίτη θέση!

Δείτε το βραβευμένο βίντεο

2014: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

2η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN

Η Ομάδα Space Travellers του Ομίλου Ρομποτικής (Σίμου Παναγιώτα (Ε2), Πάνος Ιάσονας (Ε-Στ), Ρενιέρης Ευάγγελος (Στ1)) με προπονήτρια την εκπαιδευτικό Πληροφορικής Αγγελική Θεοδόση κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Open στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής 2014.

2014: ΕΠΑΙΝΟΣ «ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ» ΠΕΑΠ

Έπαινος «Καλής Πρακτικής» Κέντρο Έρευνας Τομέας Γλωσσολογίας Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας (RCEL) Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δημιουργία κοινότητας μάθησης και συνεργασίας μέσω του scratch.mit και της ψηφιακής αφήγησης για την εφαρμογή του Προγράμματος Εκμάθησης Αγγλικών στην Πρώτη Παιδική ηλικία (ΠΕΑΠ).

Τμήματα κοινότητας μάθησης: Α1, Α2 Ε-Στ 3/θ

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Αγγελική Θεοδόση, Λαδά Αγγελική