Όμιλος Eπιτραπέζιας Aντισφαίρισης Ι

Μετά από εννέα χρόνια λειτουργίας, ο όμιλος επιτραπέζιας αντισφαίρισης διευρύνεται, προσκαλώντας και μικρότερους μαθητές.

Το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ευρέως γνωστό ως «Πινγκ-Πονγκ», έχει συχνά χαρακτηριστεί ως «σκάκι υψηλής ταχύτητας». Εξαιτίας των γρήγορων χτυπημάτων σε περιορισμένο χώρο, απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση και ταχύτατη λήψη αποφάσεων. Βελτιώνει τη μυϊκή δύναμη, αυξάνει την ταχύτητα και την ευκαμψία και, με ιδανικό τρόπο, ενδυναμώνει στα παιδιά τον οπτικοκινητικό συντονισμό (χεριού – ματιού) λόγω της γρήγορης μετακίνησης της μπάλας. Κατά την εξάσκηση, ο παίκτης θα μάθει να διαχειρίζεται τόσο τη νίκη όσο και την ήττα, να επιμένει στην προσπάθεια και να μην πτοείται από τα λάθη και τις αποτυχίες.

Το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης προσφέρει ιδανική εκγύμναση τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό των παικτών, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα διασκεδαστικό άθλημα που δίνει τη δυνατότητα στον μαθητή να ασχοληθεί με αυτό δια βίου.

Τάξεις που μπορούν να συμμετέχουν: Β’, Γ’, Δ’

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Πηνελόπη Μικέλη (Δευτέρα, 13:20-15:00)

Όμιλος Eπιτραπέζιας Aντισφαίρισης ΙΙ

Ο Όμιλος θα λειτουργήσει για ένατη συνεχή χρονιά. Το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης συμβάλλει στη σωματική ανάπτυξη των παιδιών, στην ψυχική και πνευματική τους καλλιέργεια, καθώς και στην αρμονική ένταξή τους στην κοινωνία. Αποκτούν ιδιαίτερες δεξιότητες και τους δίνεται κίνητρο για δια βίου άθληση! Για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης  που έχουν συμμετάσχει στον όμιλο τα προηγούμενα χρόνια, είναι σημαντική η συνέχιση του αθλήματος, γιατί μεγιστοποιούνται οι ικανότητες τους και εξελίσσεται η τεχνική τους. Στόχοι είναι η ανάπτυξη των περίπλοκων και σύνθετων κινητικών δεξιοτήτων του πινγκ πονγκ και  η διεύρυνση των φυσικών ικανοτήτων (ταχύτητα, ευλυγισία, ευκινησία). Επίσης η ανάπτυξη της κιναισθητικής, οπτικής αντίληψης καθώς και των ικανοτήτων συντονισμού, η συναντίληψη της τήρησης των κανονισμών του παιχνιδιού, η διαχείριση της νίκης και της ήττας και γενικότερα η χαρά και η απόλαυση της δια βίου άθλησης.

Τάξεις που μπορούν να συμμετέχουν: Ε’, Στ’

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Αλεξάνδρα Μπακάλη (Πέμπτη, 14:10-15:30)

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία των Ομίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, δείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: