Μέσα από διαφορετικές θεωρητικές αλλά και βιωματικές δραστηριότητες οι μαθητές μαθαίνουν τους κανόνες της σύγχρονης ενδεδειγμένης και υγιεινής διατροφής για την ηλικία τους. Ξεπερνώντας τα στενά όρια του «τι πρέπει να τρώω», ενημερώνονται για τον τρόπο παραγωγής και παρασκευής αγαπημένων τους και μη γευμάτων, με σκοπό την επιλογή ενός τρόπου διατροφής που θα συμβάλλει στην ορθολογική χρήση των πρώτων υλών και των ανθρωπίνων πόρων που απαιτούνται για αυτή. Παράλληλα με την υγιεινή διατροφή, οι μαθητές ευαισθητοποιούνται ώστε να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής που αναδεικνύει την ενέργειά τους και αυξάνει την ικανότητά τους να φροντίσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους σε καθημερινό επίπεδο. Προφανής στόχος μας είναι να μπορέσουν οι μαθητές να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη βελτίωση των συνηθειών τόσο της οικογένειάς τους όσο και της σχολικής κοινότητας μακροπρόθεσμα. Στον προγραμματισμό του ομίλου περιλαμβάνεται η συνεργασία με το Τμήμα Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
Ημέρα: Τετάρτη (14.15-15.30)
Τάξεις που απευθύνεται: Β’, Γ’
Αριθμός μαθητών/τριών: 20
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Βασιλική Μαρινοπούλου