Ο Όμιλος Χορωδιακού Τραγουδιού, στον ένατο χρόνο λειτουργίας του, επενδύει, μέσα από το ρεπερτόριο, τις συνεργασίες και τις συμπράξεις (σύμπραξη με το Μουσικό Σχολείο Πειραιά, καθώς επίσης και με τα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία του Πανεπιστημίου Αθηνών), στην αναζήτηση των μουσικών εμπειριών που θα δημιουργήσουν στους μαθητές τις κατάλληλες προϋποθέσεις για  τη μελλοντική αισθητική τους συγκρότηση και καλλιέργεια. Στοχεύει στη γνωριμία με το Λόγο και τη Μουσική σπουδαίων δημιουργών, στην καλλιέργεια πνεύματος ομαδικότητας και υπευθυνότητας, στην ανάπτυξη δημιουργικότητας – φαντασίας και στην απόλαυση. Για τη σχολική χρονιά 2020 – 2021 ο Όμιλος Χορωδιακού Τραγουδιού θα πραγματοποιήσει σε χώρο που θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο μια Συναυλία – Αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Μάνο Λοΐζο, ο οποίος ήταν ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες και έχει αφήσει πίσω του μια ανεκτίμητη (για το ελληνικό τραγούδι) κληρονομιά, που συνεχίζει να είναι ζωντανή, ολοζώντανη, κυρίως στο live ρεπερτόριο καθιερωμένων και νεότερων τραγουδιστών. Οι μαθητές που θα επιλεγούν μετά από ακρόαση, λόγω περιορισμού του αριθμού συμμετοχής στον Όμιλο, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στην εκμάθηση των τραγουδιών. Η Συναυλία – Αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Μάνο Λοΐζο θα πλαισιωθεί με χορούς, με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής της σχολικής μονάδας.                        

Τάξεις που μπορούν να συμμετέχουν: Α’, Β’, Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός:  Νείλος Παπάς  (Τετάρτη,  14:10- 15:30)

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα: Γέρε Χρόνε, Τράβα Πέρα!

https://www.youtube.com/watch?v=O454Buq4Ufw&feature=youtu.be

Hallelujah

https://www.youtube.com/watch?v=_nmxujlmjwk&feature=youtu.be

Πέφτει Βροχή

https://www.youtube.com/watch?v=kDaKTFGsqw8&feature=youtu.be

Μουσικές παραστάσεις – εκδηλώσεις Ομίλου Χορωδιακού Τραγουδιού (2012-2019)

  1. Σχολικό έτος 2012-13: Μέσα από τις νότες, μέσα από τις λέξεις (Αφιέρωμα στο Μουσικό Θέατρο)
  2. Σχολικό έτος 2013-14: Η χορωδία των χρωμάτων παρουσιάζει (Σπονδυλωτή δραματοποιημένη Μουσική Αφήγηση)
  3. Σχολικό έτος 2014-15: Ο μικρός Πρίγκιπας (Όπερα για παιδιά με συνοδεία μικρού ορχηστρικού συνόλου)
  4. Σχολικό έτος 2015-16: Όρνιθες του Αριστοφάνη (Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις) ? Σύμπραξη με το Μουσικό Σχολείο Πειραιά (Παρακολουθήστε την Πάροδο από την παράσταση στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά στις 13/5/2016 πατώντας εδώ)
  5. Σχολικό έτος 2016-17: Φόρα Ρυθμός! (Παράσταση – αφιέρωμα στα πέντε χρόνια του Ομίλου Χορωδιακού Τραγουδιού – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά)
  6. Σχολικό έτος 2017-18: Μουσικοί Πειραματισμοί – Καλλιτεχνικά Αποτυπώματα (Σύμπραξη με Πειραματικά Δημοτικά Σκουφά & Μαρασλείου Πανεπιστημίου Αθηνών – Αμφιθέατρο Aula, Φιλοσοφική Σχολή, Ε.Κ.Π.Α.)
  7.  Σχολικό έτος 2018-19: Συμμετοχή στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Καρδίτσας