Ο δικτυακός αυτός τόπος δημιουργήθηκε με σκοπό να γίνει ένα μέσο ενημέρωσης, επικοινωνίας και πρόκλησης δημιουργικότητας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας, αναφορικά με τις ευρωπαϊκές συμπράξεις eTwinning που εκπονούνται στο σχολείο μας τα τελευταία επτά σχολικά έτη. Με συλλογική προσπάθεια φιλοδοξούμε να προσφέρουμε ένα επιπλέον κίνητρο για νέα επιτεύγματα των μαθητών και μαθητριών μας και παράλληλα να τα γνωστοποιήσουμε στο ευρύ κοινό.

Για πρόσβαση στο δικτυακό τόπο πατήστε εδώ.

Τιμητική διάκριση “Σχολείο eTwinning” (eTwinning School)

Το 1ο Δωδεκαθέσιο Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων έλαβε για άλλη μια φορά την τιμητική διάκριση eTwinning School για τα σχολικά έτη 2022-2023 και 2023-2024.

Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το Σχολικό Έτος 2021-2022

Οι μαθητές του τμήματος Στ2 (σχολικό έτος 2021-2022) και η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας του 1ου Δωδεκαθεσίου των Ραλλείων ΠΕΙ.Σ. Ρέλλια Μαρία βραβεύθηκαν με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για την εκπόνηση και επιτυχή ολοκλήρωση Ευρωπαϊκής σχολικής σύμπραξης. Συγκεκριμένα:

Τμήμα Στ2 (Εκπαιδευτικός: Ρέλλια Μαρία): Skills Labs – Astronomy for Kids! Η Αστρονομία είναι η μελέτη των πάντων στο σύμπαν πέρα ​​από την ατμόσφαιρα της Γης. Περιλαμβάνει αντικείμενα που μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι, όπως ο Ήλιος, η Σελήνη, οι πλανήτες και τα αστέρια. Περιλαμβάνει επίσης αντικείμενα που μπορούμε να τα δούμε μόνο με τηλεσκόπιο ή άλλα όργανα, όπως μακρινούς γαλαξίες και μικροσκοπικά σωματίδια. Οι μικροί μαθητές εξοικειώθηκαν με τη μαγεία του σύμπαντος και, υλοποιώντας δράσεις STEAM, εξερεύνησαν το σύμπαν, δημιουργώντας σχετικό υλικό, με βάση τις δεξιότητες του 21ου αιώνα (δεξιότητες ζωής, ήπιες δεξιότητες, τεχνολογικές και επιστημονικές δεξιότητες).

Εθνικές και Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας για το Σχολικό Έτος 2020-2021

Οι μαθητές των τμημάτων Γ1, Ε1 και Ε2 (σχολικό έτος 2020-2021) και οι εκπαιδευτικοί Αγγλικής Γλώσσας του 1ου Δωδεκαθεσίου των Ραλλείων ΠΕΙ.Σ. Λαδά Αγγελική και Ρέλλια Μαρία βραβεύθηκαν με Εθνικές και Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας eTwinning για την εκπόνηση και επιτυχή ολοκλήρωση τριών Ευρωπαϊκών σχολικών συμπράξεων. Συγκεκριμένα:

Τμήμα Γ1 (Εκπαιδευτικός: Ρέλλια Μαρία): Cultivating 21st Century Skills – Making our Lives Better!  Με βάση τις δεξιότητες του 21ου αιώνα (δεξιότητες ζωής, ήπιες δεξιότητες, τεχνολογικές και επιστημονικές δεξιότητες), προσπαθήσαμε να καλλιεργήσουμε τη νοοτροπία και τις γνώσεις των μαθητών σε θέματα όπως η υγιεινή διατροφή, η προστασία του περιβάλλοντος, τα δικαιώματα των παιδιών και η προσέγγιση STEAM, μέσα από διαθεματικές δραστηριότητες και σε διακρατικές ομάδες.

Τμήμα Ε1 (Εκπαιδευτικός: Λαδά Αγγελική): A.C.T._Atlas of Criss-crossing Tales Το έργο αφορούσε στο σχεδιασμό ενός διαδραστικού άτλαντα με εικόνες, πίνακες και κείμενα με θέμα τις ανθρωπογενείς επιδράσεις στο τοπικό περιβάλλον, τη γειτονιά, που να καταδεικνύουν τόσο τις καλές πρακτικές όσο και τις αρνητικές σύμφωνα με τον 11ο Στόχο «Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες» του Ο.Η.Ε.  Οι μικροί μαθητές /τριες αντιπαρέβαλαν τα γεωγραφικά, πολεοδομικά και πολιτισμικά δεδομένα που συνέλεξαν από το δικό τους οικείο περιβάλλον και των εταίρων και δημιούργησαν το δικό τους ιδανικό τόπο αναζητώντας απάντηση στο ερώτημα «Μπορώ εγώ, παρακαλώ, να δημιουργήσω τη γειτονιά που ονειρεύομαι να ζήσω;»

Τμήμα Ε2 (Εκπαιδευτικός: Ρέλλια Μαρία) Let’s STEAM: European Harbours Εισαγωγή των μαθητών στη Μηχανική και τις Τέχνες, τις Γλώσσες και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (STEAM) μέσω ενός έργου Πολιτισμού και Γεωγραφίας. Ο στόχος ήταν να βελτιωθεί η κριτική και δημιουργική σκέψη των μαθητών, οι δεξιότητές τους στην επίλυση προβλημάτων και η βελτίωση των γνώσεων για διαφορετικά ευρωπαϊκά λιμάνια και τη σημασία τους για τις εμπλεκόμενες πόλεις/χώρες. Όταν οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά στο STEAM, ενισχύεται η καινοτομία, η φαντασία και η δημιουργικότητα. Η συμμετοχή σε διαθεματικά και διεπιστημονικά έργα τους επιτρέπει να σκέφτονται, συνδέοντας διαφορετικούς κλάδους. Συμμετέχοντας σε δραστηριότητες του STEAM, οι μαθητές είναι περισσότερο προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/τις μαθήτριες του σχολείου μας για την τιμητική αυτή διάκριση!               

Τιμητική διάκριση “Σχολείο eTwinning” (eTwinning School)

Το 1ο Δωδεκαθέσιο Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων έχει λάβει την τιμητική διάκριση eTwinning School για τα σχολικά έτη 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021, 2021-2022 και 2022-2023.