Βασικοί στόχοι του ομίλου είναι οι μαθητές να γνωρίσουν τους κανόνες υγιεινής διατροφής, τον τρόπο προετοιμασίας αγαπημένων αλλά και αγνώστων σε αυτούς φαγητών ώστε να είναι σε θέση να επιλέξουν έναν τρόπο διατροφής που θα συμβάλλει στην ορθολογική χρήση των απαιτούμενων πρώτων υλών και πόρων.  Επίσης, η  ευαισθητοποίηση για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής ο οποίος θα αναδεικνύει την ενέργειά τους και η βελτίωση της ικανότητάς τους να φροντίζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους και τις ανάγκες τους σε καθημερινό επίπεδο. Τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να γίνουν οι ίδιοι οι μαθητές φορείς της νέας τους γνώσης, η διάχυση της οποίας θα συμβάλει στην βελτίωση των συνηθειών τόσο των οικογενειών τους όσο και των συμμαθητών τους.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Βασιλική Μαρινοπούλου (ΠΕ70)

Ημέρα / Ώρα Διεξαγωγής: Κάθε Τετάρτη, 13.30-15.00 (2 διδακτικές ώρες)

Τάξεις που απευθύνεται ο Όμιλος: Β’, Γ’, Δ’

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Λαχανικά: Μαθαίνω παίζοντας!

Παίξαμε παιχνίδι αναγνώρισης γεύσεων με λαχανικά – τα παιδιά με κλειστά τα μάτια δοκίμασαν διάφορα λαχανικά, προσπαθώντας να αναγνωρίσουν ποια είναι αυτά που ξέρουν αλλά και ποια όχι. 

Ημέρα σαλάτας

Μέρα σαλάτας: φτιάξαμε φρουτοσαλάτα αλλά και φακοσαλάτα, με την ελπίδα οι μαθητές να υιοθετήσουν πιο υγιεινές συνήθειες διατροφής. 

1η συνεργατική δράση με τον Όμιλο Περιβάλλοντος

Οι όμιλοι Περιβάλλοντος και Διατροφικής Αγωγής και Αυτοφροντίδας συνεργάστηκαν και φύτεψαν μυρωδικά, ενώ έπαιξαν και ένα παιχνίδι αναγνώρισης αρωματικών φυτών που χρησιμοποιούμε συχνά στη μαγειρική, σαν ροφήματα κλπ. 

2η συνεργατική δράση με τον Όμιλο Περιβάλλοντος

Λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων φτιάξαμε όλοι μαζί Χριστουγεννιάτικα μπισκότα γιατί πάντα τα σπιτικά γλυκίσματα είναι πιο υγιεινά από τα αγοραστά!

Ελιές Καλαμών

Φτιάξαμε τις δικές μας ελιές Καλαμών, ακολουθώντας όλα τα βήματα: τις χαράξαμε, τις ξεαρμυρήσαμε, τις βάλαμε στο λάδι, στο ξύδι και στο αλάτι και μετά από δύο μήνες τις απολαύσαμε!

Φτιάχνουμε ελιόψωμα!

Παρασκευή εδεσμάτων, προσφορά του Ομίλου Διατροφικής Αγωγής σε ημερίδα του σχολείου μας