Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών σε θέματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών στον χώρο του σχολείου, διοργανώθηκαν στη σχολική μας μονάδα δύο σεμινάρια παροχής πρώτων βοηθειών (27 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2023), στην αίθουσα εκδηλώσεων των Ραλλείων.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Πειραιά, η Επισκέπτρια Υγείας κ. Αγάπη Κυρίτση υλοποίησε τα εν λόγω σεμινάρια, σχεδιασμένα έτσι ώστε οι συμμετέχοντες, με το τέλος της εκπαίδευσης, να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε ένα ευρύ φάσμα περιστατικών που αφορούν παιδιά σχολικής ηλικίας, αλλά και ενήλικες. Μέσω μίας θεωρητικής παρουσίασης και εν συνεχεία πρακτικής εξάσκησης, παρουσιάστηκαν επείγοντα περιστατικά όπως οι τραυματισμοί, τα εγκαύματα, η ρινορραγία, η απώλεια αισθήσεων, η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡ.ΠΑ), ο πνιγμός και προσφέρθηκαν στους εκπαιδευτικούς επικαιροποιημένες οδηγίες σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τις επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα παροχής πρώτων βοηθειών. Τα σεμινάρια ολοκληρώθηκαν με συζήτηση μεταξύ των εκπαιδευτικών και της κ. Κυρίτση και την παροχή διευκρινήσεων, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων και την περιγραφή προσωπικών σχετικών βιωμάτων.

Ευχαριστούμε το Κέντρο Υγείας Πειραιά και την κ. Αγάπη Κυρίτση για την ευγενική συμβολή τους στο αίτημα του σχολείου μας.

Πρώτες βοήθειες για εκπαιδευτικούς, εγχειρίδιο