Έγινε συντονισμός και προγραμματισμός των παρακάτω δράσεων που συνδέονται με το μάθημα και τους στόχους του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και με την εξωστρέφεια του αντικειμένου προς μαθητές και εκπαιδευτικούς:

  1. Αγώνες Δρόμου σε ανώμαλο έδαφος Συμμετοχή 70 μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στους αγώνες Δρόμου σε ανώμαλο έδαφος. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και γνωριμία των μαθητών με το άθλημα του δρόμου σε ανώμαλο έδαφος και στη συνέχεια συμμετείχαν οι μαθητές σε τρέξιμο 600μ.
  2. Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών στους Εκπαιδευτικούς Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών σε θέματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών στον χώρο του σχολείου, διοργανώθηκαν στη σχολική μας μονάδα δύο σεμινάρια παροχής πρώτων βοηθειών (27 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2023), στην αίθουσα εκδηλώσεων των Ραλλείων.
  3. Σεμινάριο Παροχής Πρώτων Βοηθειών στους μαθητές. Στις 17 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στους μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του σχολείου μας, από την επισκέπτρια Υγείας κ. Κυρίτση.
  4. “Μαθητές σε Δράση”. Στις 3 Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας με τίτλο  “Μαθητές σε Δράση” της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, εισήγηση ενημέρωσης για τη προστασία από φυσικές καταστροφές (ιδιαιτέρως από τον σεισμό) στους μαθητές της Στ’ τάξης.
  5. Επίσκεψη στο κέντρο Safe Water Sports στις 3 Μαρτίου 2023 με μαθητές της Γ΄τάξης, το οποίο έχει δημιουργήσει με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων το Ocean Lab, έναν ειδικά διαμορφωμένο, ψηφιακό, εκπαιδευτικό αλλά παράλληλα ψυχαγωγικό χώρο, με δωρεάν μεταφορά των μαθητών με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Σκοπός των επισκέψεων είναι η εκπαίδευση – ενημέρωση των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια στη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ.
  6. Επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας στις 3 Μαρτίου 2023 με μαθητές της Γ’ τάξης, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική περιήγηση «Ταξίδι στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων».