Το μάθημα των Εικαστικών ενθαρρύνει τους μαθητές να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τον χαρακτήρα τους  μέσα από τη τεράστια ποικιλία εφαρμογών που προσφέρει το φάσμα των εικαστικών και πλαστικών τεχνών. Οι μαθητές μέσα από την ανυπέρβλητη δύναμη και χαρά της δημιουργίας αποκαλύπτουν κομμάτια του εαυτού τους και των χαρισμάτων τους, πειραματίζονται με υλικά και γνωρίζουν τεχνικές. Παίρνουν αποφάσεις  και ενεργούν  για τη καλύτερη πιθανή λύση την όποια καλούνται κάθε φορά να βρουν μέσα στο ίδιο τους το έργο. Τα παιδιά θέλουμε να είναι τόσο «δημιουργοί»  όσο και «ενημερωμένο κοινό».

Το μαθητικό δυναμικό θα έρθει σε επαφή με έργα τέχνης , με Έλληνες καλλιτέχνες αλλά και διεθνής εμβελείας  ρεύματα, τα οποία διαμόρφωσαν την παγκόσμια αισθητική κουλτούρα. θα μάθουν να συζητούν για τα ζητήματα της τέχνης με άνεση και οικειότητα.

Σκοπός του μαθήματος  είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη της αισθητικής για ένα παιδί το οποίο θα σκέπτεται με κριτικό στοχασμό . Οι ιδιαίτερες δεξιότητες οι οποίες θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου αλλά και του θεωρητικού μέρους του μαθήματος, όπως αλληλεπίδραση, αναστοχασμός, αυτενέργεια, συνεργατικότητα, κριτική σκέψη, ενδυναμώνουν το προφίλ του μαθητή και δημιουργούν έναν άνθρωπο με το αυτοπεποίθηση.

https://read.bookcreator.com/PqVdg8uLXfPiAvCBXHYLPJFWMOg1/H1K2SWTvQL-ra35N4df5cQ

Για το blog των εικαστικών επισκεφθείτε την ακόλουθη σελίδα:

https://ralleioeikastika.blogspot.com/