Μέσα από διαφορετικές θεωρητικές αλλά και βιωματικές δραστηριότητες, οι μαθητές  μαθαίνουν τους κανόνες της σύγχρονης ενδεδειγμένης και υγιεινής διατροφής για την ηλικία τους. Ξεπερνώντας τα στενά όρια του «τι πρέπει να τρώω», ενημερώνονται για τον τρόπο παραγωγής και παρασκευής γευμάτων με σκοπό την επιλογή ενός τρόπου διατροφής που θα συμβάλλει στην ορθολογική χρήση των πρώτων υλών και των ανθρωπίνων πόρων, επιλογή που φαντάζει μονόδρομος στην εποχή της αυξανόμενης ενεργειακής και οικονομικής κρίσης  σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα με την υγιεινή διατροφή, οι μαθητές ευαισθητοποιούνται ώστε να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής που αυξάνει την ενέργειά τους και την ικανότητα να φροντίσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους σε καθημερινό επίπεδο. Τελικά, θα είναι εκείνοι που θα μπορέσουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο να βελτιωθούν οι συνήθειες τόσο της οικογένειάς τους όσο και της σχολικής κοινότητας μακροπρόθεσμα.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Βασιλική Μαρινοπούλου (ΠΕ70)

Ημέρα / Ώρα Διεξαγωγής: Κάθε Δευτέρα, 13.30-15.00 (2 διδακτικές ώρες)

Τάξεις που απευθύνεται ο Όμιλος: Γ’, Δ’, Ε’