Ο Όμιλος αποσκοπεί στη γνωριμία των παιδιών με τη θεατρική δημιουργία, καλύπτοντας όλους τους τομείς του θεατρικού γίγνεσθαι. Οι μαθητές θα εμβαθύνουν στην θεατρική πράξη, θα έρθουν σε επαφή με κείμενα από την παγκόσμια δραματουργία, θα περιηγηθούν στη θεατρική πράξη ανά τους αιώνες και θα γνωρίσουν τη θέση του ηθοποιού μέσα στην κοινωνία, σε κάθε εποχή.

Στόχος του Ομίλου είναι τα παιδιά να κατανοήσουν τη θεατρική πράξη, τους μηχανισμούς δημιουργίας μίας θεατρικής παράστασης καθώς και την πολυπλοκότητα των πολλών διαφορετικών συντελεστών που χρειάζονται για το τελικό αποτέλεσμα. Οι μαθητές θα γνωρίσουν σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας του Θεάτρου μέσα από τη ζωή των θεατρίνων. Επιπροσθέτως, προσδοκία του Ομίλου είναι να εμπλουτίσουν οι μαθητές τα εκφραστικά τους μέσα, μέσα από θεατρικές τεχνικές, δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικά, με στόχο τη δημιουργία μίας θεατρικής παράστασης.

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Τσούμας Μάρκος

Ημέρα / Ώρα Διεξαγωγής: Κάθε Τετάρτη, 13.30-15.00 (2 διδακτικές ώρες)

Τάξεις που απευθύνεται ο Όμιλος: Δ’, Ε’, Στ’

Λήξη Ομίλου – Θεατρική Παράσταση “Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα”

Ο Όμιλος Θεατρικής Αγωγής των Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Πειραιά παρουσίασε, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 και ώρα 10:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, τη σπαρταριστή κωμωδία “Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα”, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μάρκου Τσούμα.
Οι 12 μαθητές του Ομίλου υποδύονται πολλά διαφορετικά πρόσωπα του Σαιξπηρικού σύμπαντος με έναν τελικό σκοπό: να παρουσιάσουν μέσα σε μία μόνο ώρα και τα 38 έργα του ελισαβετιανού βάρδου. Θα τα καταφέρουν; Η απάντηση δόθηκε επί σκηνής!