Εκσυγχρονισμός της σχολικής μονάδας και αναδιαμόρφωση χώρων

Βασικοί στόχοι της δράσης είναι οι ακόλουθοι:

1. Τοποθέτηση σημάνσεων σε καίρια σημεία του σχολικού κτηρίου και έξω από κάθε αίθουσα

2. Διαμόρφωση του δαπέδου των δύο προαύλιων χώρων με νέο αθλητικό τάπητα και νέα σήμανση γηπέδων

3. Ανακατασκευή νέας βοηθητικής αίθουσας για τη διδασκαλία του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και της προβολής ταινιών (Σχολικό Σινεμά) στη θέση του βεστιαρίου και των αποδυτηρίων.

4. Αναδιαμόρφωση του χώρου της τραπεζαρίας

5. Αλλαγή των παλαιών σιδερένιων παραθύρων του σχολείου με νέα ενεργειακά διπλά, για περισσότερη ασφάλεια και θερμορύθμιση των χώρων.

6. Εκμετάλλευση του υπόγειου χώρου της σχολικής μονάδας 

7. Ανακαίνιση/Ανακατασκευή των σχολικών τουαλετών

Συντονίστρια Ομάδας: Αλεξάνδρα Μπακάλη, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, Υποδιευθύντρια Α’, – Μέλη: Μαράθου Σταματία, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής / Μικέλη Πηνελόπη, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

1η Δράση: Τοποθέτηση σημάνσεων σε χώρους του διδακτηρίου

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του σχολείου και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τοποθετήθηκαν σημάνσεις σε καίρια σημεία του σχολικού κτηρίου και έξω από κάθε αίθουσα, προς διευκόλυνση των φοιτητών που εκπονούν την πρακτική τους άσκηση, αλλά των επισκεπτών στη σχολική μας μονάδα.

2η Δράση: Ανακαίνιση/Ανακατασκευή των σχολικών τουαλετών

Ξεκίνησαν το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 οι εργασίες ανακαίνισης των σχολικών τουαλετών των δύο διδακτηρίων, μαζί με την κατασκευή επίσης τουαλέτας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, από συνεργεία του Δήμου Πειραιά. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν μέσα στον Μάρτιο.

3η Δράση: Τοποθέτηση διαδραστικών πινάκων

Με σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ, τοποθετήθηκαν στο σχολείο μας διαδαρστικοί πίνακες LG τελευταίας τεχνολογίες στις αίθουσες της Ε και Στ τάξης, με απώτερο στόχο να καταστεί το μάθημα πιο ενδιαφέρον για τους μαθητές και τις μαθήτριες

4η Δράση: Τοποθέτηση ανεμιστήρων

Κατά τον μήνα Μάιο, σε συνεργασία και με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, τοποθετήθηκαν σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας και στα γραφεία του διδακτηρίου επιτοίχιοι ανεμιστήρες (δύο σε κάθε αίθουσα), από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει μία ανάσα δροσιάς στις τάξεις κατά τις ζέστες μέρες του χρόνου.