1η Δράση: Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και Εθισμός – Επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας

Η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Καινοτομίας, κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2023 – Μαΐου 2024, υλοποιεί πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στο Μαρούσι, με θέμα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και Εθισμός». Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές της Ε’ & Στ’ Δημοτικού σχολείου, καθώς και μαθητές Α’, Β’ & Γ’ Γυμνασίου, σχολικών μονάδων Α’, Β’, Γ’, Δ’ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές του τμήματος Ε2 με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Γεωργία Δουλάμη συμμετείχαν στο πρόγραμμα την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024. Από τον υπεύθυνο της δράσης ενημερώθηκαν για τους κινδύνους του διαδικτύου σήμερα, αναγνωρίζοντάς τους με τρόπο βιωματικό, και στη συνέχεια ανακάλυψαν και συζήτησαν τρόπους αντιμετώπισης και προφύλαξης. Κλήθηκαν να παίξουν διαδικτυακά παιχνίδια Kahoot και να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες και ανησυχίες.

2η Δράση: Συμμετοχή στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024

Τα Ράλλεια Πειραματικά Σχολεία συμμετέχουν ως Υποστηρικτές την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο το σχολείο μας στον Χάρτη των Υποστηρικτών:

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1FVXD3LUI0rR-Z5GzffKoirt5bmv3urY&femb=1&ll=37.935869266297544%2C23.699402936889673&z=14

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στ οχεύει στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και καλύτερου διαδικτύου, όπου όλοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με υπευθυνότητα, σεβασμό, κριτική σκέψη και δημιουργικότητα.

Η εκστρατεία στοχεύει να προσεγγίσει παιδιά και νέους, γονείς και φροντιστές, δασκάλους, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και τη βιομηχανία, τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και τους πολιτικούς, για να ενθαρρύνει όλους να παίξουν τον ρόλο τους στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου.

Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του διαδικτύου, το σύνθημα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου «Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο κίνημα, να συμμετάσχουν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου για να φέρει κοντά τους ανθρώπους.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) διοργανώνεται από το κοινό δίκτυο Insafe/INHOPE των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ευρώπη, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάθε Φεβρουάριο για την προώθηση της ασφαλούς και θετικής χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, ειδικά μεταξύ των παιδιών και των νέων. Συνήθως γιορτάζεται τη δεύτερη ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο. Κατά την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, εκατομμύρια άνθρωποι ενώνονται για να εμπνεύσουν θετικές αλλαγές στο διαδίκτυο, να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε όλον τον κόσμο.

Περισσότερα στο : https://saferinternet4kids.gr/?post_type=post&p=33387