ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Για παιδιά Δημοτικού

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά. Φέτος η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί στις 9 Φεβρουαρίου, ταυτόχρονα σε περισσότερες από 160 χώρες του κόσμου με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».

Το Σχολείο μας αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τόσο των μαθητών όσο και των γονέων τους σε θέματα διαδικτύου έχει σχεδιάσει για τη σχολική χρονιά 2020-2021 δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Σε συνεργασία με το Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων και δύο ακόμη Δημοτικά Σχολεία (Δ.Σ. Άνω Σύρου και 4ο Δ.Σ. Ναυπλίου) οργάνωσε δύο διαδικτυακές ημερίδες (webinars) για γονείς όλων των τάξεων.

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021, στις 10.00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο για Παιδιά Δημοτικού». Η κ. Κατερίνα Μπουλνακάκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Saferinternet4kids, μίλησε στους μαθητές των Ε2 και ΕΣτ τάξεων του σχολείου μας για τους πολλαπλούς κινδύνους που καιροφυλακτούν στο διαδίκτυο εάν δεν λαμβάνονται οι απαραίτητες προφυλάξεις. Τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας για covid-19, 47 μαθητές συμμετείχαν στην εκδήλωση. Κάθε τμήμα συνδέθηκε από την αίθουσά του, οι μαθητές παρακολούθησαν ενεργά την παρουσίαση και έθεσαν ενδιαφέροντα ερωτήματα.

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, στις 01.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο για Παιδιά Δημοτικού». Η κ. Κατερίνα Μπουλνακάκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Saferinternet4kids, μίλησε στους μαθητές των Ε1, Στ1 και Στ2 τάξεων του σχολείου μας για τους πολλαπλούς κινδύνους που καιροφυλακτούν στο διαδίκτυο εάν δεν λαμβάνονται οι απαραίτητες προφυλάξεις. Οι μαθητές συνδέθηκαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας Webex.