ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των παιδιών σε θέματα πυρασφάλειας (πρόληψη και καταστολή πυρκαγιάς) στον χώρο του σχολείου αλλά και του σπιτιού μας, διοργανώθηκε σεμινάριο Πυρασφάλειας την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων των Ραλλείων ΠΕΙ.Σ. Πειραιά, για όλους τους μαθητές/τις μαθήτριες της σχολικής μας μονάδας.

Σε συνεργασία με τον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πειραιά, ο Ανθυποπύραρχος κ. Χρήστος Μπούκουρας και ο Πυροσβέστης κ. Ζήνωνας Δημητρούλης υλοποίησαν τα εν λόγω σεμινάρια, σχεδιασμένα έτσι ώστε οι συμμετέχοντες μαθητές, με το τέλος της εκπαίδευσης, να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε θέματα πυρασφάλειας που αφορούν παιδιά σχολικής ηλικίας, αλλά και ενήλικες. Παρουσιάστηκαν οι βασικές εστίες πυρκαγιάς, η χρήση πυροσβεστήρα, καθώς και μέτρα πρόληψης/καταστολής μίας πυρκαγιάς. Τα σεμινάρια ολοκληρώθηκαν με συζήτηση μεταξύ των εκπαιδευτών και των παιιδιών και την παροχή διευκρινήσεων, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων και την περιγραφή προσωπικών σχετικών βιωμάτων.

Ευχαριστούμε θερμά τον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πειραιά και τους κ.κ. Μπούκουρα και Δημητρούλη για την ευγενική συμβολή τους στο αίτημα του σχολείου μας.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Leave a Reply