ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών και σε συνέχεια των σεμιναρίων προς τους εκπαιδευτικούς, διοργανώθηκε σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου και συμμετείχαν σε αυτό οι μαθητές και οι μαθήτριες Ε’ και Στ’ τάξης.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Πειραιά, η Επισκέπτρια Υγείας κ. Αγάπη Κυρίτση υλοποίησε το εν λόγω σεμινάριο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και την ηλικία των παιδιών, ώστε με το τέλος της εκπαίδευσης μαθητές και μαθήτριες να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε ένα ευρύ φάσμα περιστατικών που αφορούν στη σχολική τους καθημερινότητας. Μέσω μίας θεωρητικής παρουσίασης και εν συνεχεία πρακτικής εξάσκησης, παρουσιάστηκαν επείγοντα περιστατικά όπως η λιποθυμία, το δάγκωμα του σκύλου, το διάστρεμμα, τα εγκαύματα, η ηλεκτροπληξία και ο πνιγμός.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των παιδιών και της κ. Κυρίτση, για την απάντηση ερωτημάτων, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων και την περιγραφή προσωπικών σχετικών βιωμάτων.

Ευχαριστούμε το Κέντρο Υγείας Πειραιά και την κ. Αγάπη Κυρίτση για την ευγενική συμβολή τους στο αίτημα του σχολείου μας.

Leave a Reply