ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών για την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο Δήμος  Πειραιά πραγματοποιεί δράσεις στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά). Οι στόχοι των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι:

  1.  Η επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ζητήματα κρίσιμα για την  συνύπαρξή μας με τα αδέσποτα ζώα και την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης τους, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τη μέθοδο της συζήτησης και των ερωτοαπαντήσεων.
  2. Η ενημέρωση των μαθητών για τις πρακτικές που ακολουθεί ο Δήμος Πειραιά σχετικά με τα αδέσποτα ζώα αλλά και τις υποχρεώσεις τους ως πολίτες για υπεύθυνη συμπεριφορά τόσο απέναντι στα δεσποζόμενα όσο και στα αδέσποτα ζώα.
  3. Η ενθάρρυνση συμμετοχής των αυριανών πολιτών για την αντιμετώπιση   προβλημάτων (πχ. μεταδοτικά νοσήματα, υπερπληθυσμός αδέσποτων ζώων)  που εγείρονται από τις λάθος πρακτικές απέναντι στα αδέσποτα ζώα

Στις δράσεις του προγράμματος θα συμμετέχει ένα σκυλί και ένα γατί ανά τμήμα. Κατά τη διάρκειά του, οι μαθητές θα μπορούν να διαδράσουν με τα ζώα συντροφιάς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πάντα με την παρουσία επόπτη ανά ζώο. 

To σχολείο μας συμμετέχει στην εν λόγω δράση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16, την Τετάρτη 18 και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στους μαθητές/στις μαθήτριες όλου του σχολείου (μία διδακτική ώρα ανά τμήμα). Με την ολοκλήρωση της Δράσης, θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Leave a Reply