ΖΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, υποδεχτήκαμε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου τον βετεράνο φωτορεπόρτερ του Associated Press, κ. Αριστοτέλη Σαρρηκωστα. Ο κ. Σαρρηκωστας έδωσε το δικό του «ραντεβού» με την ιστορία, την ιστορία που έζησε και φωτογράφισε τον Νοέμβρη του 1973, την οποία διηγήθηκε στους μαθητές μας, μέσα και από το σπάνιο φωτογραφικό υλικό του.

Ο κ. Αριστοτέλης Σαρρηκώστας μίλησε στους μαθητές για τον τρόπο που βίωσε τα γεγονότα μέσα από την δική του ματιά ή, καλύτερα, μέσα από τον δικό του φακό. Η παρουσία του ως μοναδικού φωτορεπόρτερ το βράδυ των γεγονότων της 17ης Νοεμβρίου στο Πολυτεχνείο έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις ιστορικές εξελίξεις της εποχής, καθώς χάρη στις φωτογραφίες – ντοκουμέντα του διαψεύστηκαν οι αρχικοί ισχυρισμοί του τότε Υπουργού Εσωτερικών, Στυλιανού Παττακού πως «δε συνέβη το παραμικρό».

rhdr

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Αφροδίτη και τον κ. Παναγιώτη (γονείς του σχολείου μας) για την εξαιρετική ιδέα τους, την πρωτοβουλία και την βοήθεια τους ώστε να διοργανώσουμε από κοινού τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων την εκδήλωση αυτή.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο κ. Χρήστος Μακρής, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων ΠΕ Δήμου Πειραιά.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ