ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΡΑΛΛΕΙΑ ΠΕΙ.Σ.

Με την έναρξη του σχολικού έτους, σε μια προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών διδασκαλίας, υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών/εκπαιδευτικών αλλά και ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία, σε συνεργασία και με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον Δήμο Πειραιά, έγιναν στο σχολείο μας οι ακόλουθες ενέργειες/παρεμβάσεις:

1. Προσφέρθηκε βοήθεια στους πλημμυροπαθείς μαθητές/μαθήτριες της Θεσσαλίας.

2. Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς. Τοποθετήθηκε έξω από το σχολείο μας μια κόκκινη μεταλλική καρδιά για τη συλλογή και ανακύκλωση πλαστικών καπακιών, με τα έσοδα να αξιοποιούνται για την αγορά αναπηρικών νοσοκομειακών αμαξιδίων, τα οποία θα προσφερθούν σε συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

3. Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός των προαυλίων και των τουαλετών με όχημα του Δήμου Πειραιά, εκτελέστηκαν υδραυλικές, σιδηρουργικές και ξυλουργικές εργασίες σε χώρους του σχολείου και αντικαταστάθηκαν τα ραγισμένα τζάμια σε όλες τις αίθουσες του διδακτηρίου.

4. Το σχολείο μας γέμισε με χρώμα: οι σκάλες ντύθηκαν με όμορφα συνθήματα για να θυμίζουν καθημερινά στους μικρούς τους φίλους τις αληθινές αξίες και τους απλούς αλλά βασικούς κανόνες του σχολείου.

5. Στο πλαίσιο της συμμετοχής των Ραλλείων στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα EuPolis, καθαρίστηκε το αλσύλλιο του σχολείου και φυτεύτηκαν, σε συνεργασία με τον Όμιλο Περιβάλλοντος των Ραλλείων διαφορετικά φυτά και λουλούδια. Παράλληλα, ξεκίνησαν οι εργασίες για τον πράσινο τοίχο στο προαύλιο του σχολείου.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ