«ΑΘΛΟΥΜΑΙ -ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Αποτελούν πρότυπα για τους νέους ανθρώπους και όχι μόνο, συγκεντρώνοντας τον παγκόσμιο θαυμασμό για τις επιδόσεις τους. Σίγουρα δεν είναι τυχαίοι αθλητές όσοι συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες και όσοι έχουν διακριθεί σε αυτούς, και οπωσδήποτε οι επιτυχίες τους δεν οφείλονται αποκλειστικά στη σωματική προσπάθεια: απαιτούν συγκροτημένους, πειθαρχημένους και φιλοσοφημένους χαρακτήρες.

Σε συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας με το Υπουργείο Αμύνης, μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνομιλούν με αθλητές και αθλήτριες που έκαναν υπερήφανους τους Έλληνες και συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες εντός των σχολικών μονάδων.

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 ο Σπύρος Γιαννιώτης (κολύμβηση), ο Δημήτρης Μούγιος και ο Βασίλης Αγγελόπουλος (κωπηλασία) μας τίμησαν με την παρουσία τους σε εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του σχολείου μας για τον αθλητισμό. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να έλθουν οι μαθητές σε επαφή με υψηλής αξίας αθλητικά και κοινωνικά πρότυπα, να γνωρίσουν από κοντά τους ολυμπιονίκες, να ενημερωθούν για τα αθλήματα της κολύμβησης και της κωπηλασίας και να αποκτήσουν θετική στάση προς αυτά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές των τάξεων Γ’-Στ’ και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Αφού έγινε η παρουσίαση των φιλοξενούμενων από τη Διεύθυνση του σχολείου,  ακολούθησε η ενημέρωση από τον κ. Γιαννιώτη για την κολύμβηση και των κ.κ. Μούγιου και Αγγελόπουλου για την κωπηλασία, παρουσιάζοντας και βιογραφικά τους στοιχεία.

Ακολούθησε διάλογος με τους μαθητές για θέματα των συγκεκριμένων αθλημάτων, αλλά και για γενικότερα θέματα αθλητισμού, διεξαγωγής αγώνων και ολυμπιακής ιδέας. Οι μαθητές/μαθήτριες μυήθηκαν και πρακτικά στην κωπηλασία, χρησιμοποιώντας κωπηλατικό μηχάνημα στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί θερμά τους τρεις Ολυμπιονίκες μας για την παρουσία τους στο σχολείο, καθώς και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/τις μαθήτριες, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους και το ενδιαφέρον που επέδειξαν συνέβαλαν σε μία τόσο ευχάριστη και συνάμα ωφέλιμη εκδήλωση στο σχολείο μας.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Leave a Reply